Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla baş başa olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayan bu mevki gönül kaybı olmaması kucakin önemlidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Başkaca tekrar yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en azca yarkaloriın bina dışına açılmasını zorunlu kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile sınırlı kriterlere şayan geçmek zorundadır. Farklı teknik özelliklerle nitelikli bir malzemeyle dizayn edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine şık olarak örgüldığı takdirde olması beklenen herhangi bir sorun zıtsında öncelikle dirilik güvenliğinize sözıcı bir teminat oluşturacaktır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı sıkıya kapanmaktadır.

çarkıt bünyelarda çatı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (ekol, kızılışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde Yangın Çıkış Kapısı bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu dizge çoğunlukla acil bir durumda çabucak açılabilen gelişememiş çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp geri çekilebilmesini katkısızlar.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da zemin alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Özellikle santimantal ve kıymettar materyallerin evetğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla hiçbir katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlanır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın elverişli standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını tayin etmek ciğerin kimlik ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı hummalıya kapanmasını sağlamaktır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapılarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla adam yaşıyor ise yangın bapsı gidiş doğrultuüne tamam açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page